Despre cresterea pasarilor

In anul 1974, pe 24 iunie, a fost înființată compania ALKE. Fondatorii firmei sunt Dl. Van Alphen si Dl. Keurhorst. Primele doua litere din numele de familie ale acestora, AL si KE au format denumirea companiei ALKE.
La începutul anilor '80, fiii proprietarilor (Adri si Derk Jan) au venit in companie. Au început sa muncească in fabrica, învățând cum sa fabrice si sa asambleze produsele de la cap la coada. După câțiva ani de training, amândoi au început sa călătorească: Dl. Adri van Alphen in tarile vorbitoare de limba spaniola (in principal in America Latina) si Dl. Derk-Jan Keurhorst in sud-estul Asiei si in Europa Centrala.
In iulie 1994, fiii au preluat conducerea companiei părinților lor. Dl. van Alphen a preluat responsabilitățile tatălui dumnealui (departamentul administrativ si financiar), pe când Dl. Keurhorst a preluat părțile de producție si dezvoltare. Au continuat, de asemenea, si pe partea de vânzări.
In anii '90, a luat naștere Alke Agro, special pentru tarile din sud-estul Asiei si pentru Europa de Est. Au folosit in continuare denumirea Alke, ce era foarte cunoscuta in toate lumea in 64 de tari. Având in vedere ca puteau distruge acest nume Alke într-o clipita, era foarte important ca aceste produse sa fie de cea mai înaltă calitate. Au selectat numai furnizori de top si sisteme de calitate pentru a le produce in propria hala.
In 1996, Alke Agro a început sa fabrice hrănitori pentru sistemele de furajare pentru păsări din material pur (nu material reciclat) de la un producător german (Bayer). Aceste hrănitori sunt încă o garanție a calității: pot rezista in climatele reci si calde din Europa si sud-estul Asiei, de la -40°C la +40°C.
In 1998, Alke Agro a cumpărat un producător belgian De Kimpe ce fabrica de 30 de ani spirala pentru liniile de furajare. Compania putea produce acum spirale de toate dimensiunile, pana la o lungime maxima de 120 de metri. Materialul folosit este originar din Belgia, de la Bekaert, si este special conceput pentru producerea spiralelor.
In 2004, Alke a cumpărat o companie din Romania ce era specializata in sisteme de încălzire, aer condiționat si ventilație din 1999, si anume Total Confort SRL din Brasov.

Denumirea s-a schimbat in ALKE–Total Confort SRL.
Alke-Total Confort este pentru Romania si pentru tarile vecine o companie cu departamente proprii de vânzări si service, ce comercializează atât sisteme de încălzire cu infraroșu, cat si echipamente de creștere a păsărilor.
In 2004, Dl. Van Alphen si Dl. Keurhorst au cumpărat o clădire privata in Brasov Romania, de 5300 m2. Renovarea halei a durat aproximativ un an si in aprilie 2005 a început producția de sub-componente.
In Brasov are loc pre-producția pentru firma mama din Olanda, care face asamblarea finala si testarea înainte de export. Produsele vândute in tarile balcanice sunt fabricate si întreținute de compania din Romania.

Alke Agro este compania producătoare de echipamente pentru halele de creștere a păsărilor. Alke Agro fabrica in propria hala de producție hrănitoare, linii de adăpare, transportoare de furaje, spirale pentru linia de furajare si sisteme de iluminare. In materia de ventilație, colaboram cu firma Vosterman (Multifan, producător olandez), pentru clapetii de admisie cu Tulderhof, iar pentru calculatoare de climatizare cu Hotraco.